Samlivsudfordringer


I parforhold eller ægteskab kan der med tiden ske det, at det som man forelskede sig i ved den anden med tiden bliver til irritationer og der opstår modsætninger parterne imellem.


I mange parforhold prøver man efter nogle års samliv at lave om på hinanden. Hvis den ene eller begge samtidig oplever at være presset i forhold til job, børn eller økonomi kan det ofte påvirke parforholdet, så der opstår konflikter eller i værste fald krise. Problemerne kan vise sig ved hyppige skænderier eller tilbagetrækning fra hinanden, at man ofte bliver uenige og har magtkampe eller når det er værst, at man bliver fjender. I udgangspunktet ønsker begge altid et godt og nært forhold. Ansvaret eller skylden for parforholdsproblemer skal ikke placeres hos parterne, men i et dårligt fungerende samspil.


Det kan være meget svært, ved egen hjælp, at bryde sådanne samspilsmønstre og derfor kan professionel sparring med en psykolog være en god og nødvendig håndsrækning.

I parterapi får I mulighed for at se på hinanden og jeres samspil fra nye vinkler og I får hjælp til at finde nye måder at kommunikere med hinanden på, så I bliver mere opmærksomme og værdsættende overfor hinanden.


Tilbage til Problemstillinger